BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Wednesday, 11 January 2012

Berniaga Tanpa Modal? Jangan Percaya!



Apa yang boleh saya katakan, beliau memang benar-benar ikhlas membantu sesiapa jua yang berhasrat memulakan perniagaan ini walaupun dengan poket kosong..


Berita baiknya,laporan ini bernilai RM 69, tetapi beliau bermurah hati untuk berikan secara percuma sahaja.. Download disini..


=>> http://www.hyperfanpage.com/hop.php?ref=nawafilwafi


Berita buruknya ialah beliau akan menutup pemberiannya serta merta tak lama lagi..


Jadi download segera, dan saya pasti anda suka..


=>> http://www.hyperfanpage.com/hop.php?ref=nawafilwafi






Ikhlas...
Muhammad Nawafil

Friday, 11 November 2011

Cerita 11.11.11?

11.11.11 tarikh yg ramai orang heboh,

pd tarikh ini lah cabaran dan halangan aku hadapi..
harini,aku ada paper agama ,final exam.
bermula pd pkul 9pg-11pg.
pd pkul 8 pg aku dari rumah,aku tepon kwn aku,dan kawan aku,kate kt ampang hujan, tp kt area rumah aku tak hujan pon..
aku bajet kul 8.30 aku smpai kolej aku kt ampang..
semasa dlm perjalanan, jln sibuk byk kenderaan...
tp aku pelik kenapa rmai penunggang motor berhenti kt ktm sg.buloh...memakai pakain hujan.. walhal, aku tgk xhujan ag pon.
ahhh,,, aku pon jlan...
nthan tbe2 hujan kt kota damansara, abes basah suar n kasut aku..
aduhhhh....padahal nk amek exam.. aku pon. berehenti kt esso, smentara tgu hujan benti..
smpai laaaa pkul 8.25 hujan xberhenti2..
paper exam start pkul 9, dari sg,buloh ke ampang stengah jam..
aku rase xmkin kau sempat smpai sblom pkul 9..
ahhh!!! aku tekad bahawa dengan pakaian aku basah2 ni, aku tetap nk amek exam jgk.. aku bwk motor slaju 100km/h,
dlm perjalanan, smapi ke kepong, tbe2 hujan berhenti akhirnya.. huhuhhu..
aku tahu tuhan maha berkuasa. aku tahu semasa perjalanan smbil2 uh? kering lah suar aku ckit..
huhuhuhu..
akhirnya smpai jgk aku kt kolej aku, pd pkul 8.55pg..
perhhhhh.. skejap sgt dr yg biasa yg aku smpai sblum ni..
aku pon cepat2 laa... lock moto aku, letak helmet.. jln laju ckit.. smbil2 jln aku bukak beg aku, amek slip exam dgn pencil box..
bilik exam aku tgkat 5,,
ingatkn nk anik lif..
tp???????
ramai plakk. yg mnuggu nk naik..
ah!! aku tekad lalu laluan tangga sdah..
smbil naik tangga, aku berlari. smapi tgkat 5..
pnat gler??
tp apekan daya, nk berjaya amek exam..
akhir nya aku dpat masuk exam,sblum pkul 9..
hahhhhhhhhhhh....
pnt2..
time exam uh...
punyer laaq sejuk sgt2..
smpai menggigil aku, dah laaa,, suar kau basah ckit..
smpai laa pkul11..
abez jgk exam aku.. lpastu, aku pegi unit tajaan aku, nk anta surat perjanjian mara..
slesai jgk akhirnya...
huhhhh..
da slesai aku pon balik ke sg.buloh semulaa...
Kesimpulanya, nk seribu daya xnk seribu dalih..
nk sesuatu kejayaan dlm sesuatu perkara, mesti lah ada pengorbanan..
yakin kn diri sendiri bahawa diri kita sendiri boleh lakukan yg terbaik!!!!

Thursday, 20 October 2011


Miggu nie, asyik hujan jer,,,,

Tiap2 petang dan malam sentiasa hujan, tp ade kebaikan nye, iaitu ley tidur dgn nyenyak,,, huhuh,,
Keburukan nya, iaitu kite xdpat jlan kn aktiviti harian kte mcm biase,
biasalah, hujan kn rahmat dari tuhan, kte trime laa dgn seadanye, msti ade sbb tertentu knper? hujan turun,,
kadang2, manusia ni bile panas je, mengadu panas, bler hujan, mengadu asl hujan je,,
tabiat manusia mmg laa..
hmm..
harap2, hujan akn berkurangan.

Sunday, 16 October 2011

Orang Tersayang

dengan in, ingat la orang yg tersayang dan jagalah dengan sebaik mungkin. jgnlah sakiti hati orang tersayang <3<3<3

Wednesday, 12 October 2011

Pengetahuan??

Dan pada sisi Allah jualah anak kunci perbendaharaan segala yang ghaib, tiada sesiapa yang mengetahuinya melainkan Dialah sahaja dan Dia mengetahui apa yang ada di darat dan di laut dan tidak gugur sehelai daun pun melainkan Dia mengetahuinya, dan tidak gugur sebutir bijipun dalam kegelapan bumi dan tidak gugur yang basah dan yang kering, melainkan (semuanya) ada tertulis di dalam Kitab (Luh Mahfuz) yang terang nyata. (Al-An'am 6: Ayat 59) .. Ps: Daun gugur pun dalam pengetahuan Allah, apatah lagi keadaan ekonomi masa kini dan masa depan, serta masyarakat majmuk berbilang kaum dalam dunia.

Saturday, 8 October 2011

kawan?

kawan snag nk carik, tp kwn yg nk hdup ssah sng ngn kte mmg payah..

bler? kte ssh, kwn kte berjauhan, bler ? kte sng , rapat la plak..
kadang2, gurauan kwn buat kte sakit hati,tp kte kne laa pahm perangai kwn yg mcm ner..
tp,plih laa kwn yg boley mmbibig kte utk kejayaan kte.. percaya la kwn yg kte boley percye.
sape kte skrang, xpnting, sape kte akn dtg lg pnting..

Tuesday, 4 October 2011

Xshat?? hmmmmm...

Pagi isnin aku lepak kt kdai mamak ngn kawan2 aku, aku mule trase mcm nk sesak nafas, aku tahan je,, hmmmmm,,

smpailaaa pkul 3lbih, mmber aku ajk balik,
sesak nafas aku bertambah kuat, hmm...
time aku dalam keter, aku terpikir nk ajk kawan aku bwk aku g hospital.
aku ajk balik dulu, amekkad hospiatl aku,
pastu gerak la g hospital,kt kecemasan, terus g ruangan asthma, slame 3jam lbih aku kt hospiatl aw, hmmm...
lme sungguh,
sbaik laa ade kwn yg sanggup hantar aku , n tgu aku t hospital..
aku dapat ubat mcm ubat org sakit kencing manis n darah tgi,, byk gler laa..
untuk kbaikan aku jgak, da mule trase shat,skit, sesak nafas aku,tp demam aku plak dtg,..
sbelum uh, aku mntak mc kt dr, xde pkai bg, bengang je aku,
aku balik trus g kdai mkn kwn aku, srpan pg,kteorg xtdo satu hari ,,,
pg uh, ak mkn ubat,tertido hampir satu hari aku tdo,,
perrrhhhh,,,,,
bley tahan ubt uh..
pg td demam aku da kurang , tp mak aku ajk jgk g klinik...
nk dpt kn mc.
dapat laaa jgk,,, ptg td aku da trase demam aku makin berkurang,

NILAI2 MURNI:
-aku ade kwn yg ley bersusah payah ngn aku yg sanggup anta aku g hospital n tgu aku slame 3jam lbih, smapi kwn2 aku xtdo satu hari, trime kasih Helmi ngn Aimi.