BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 11 November 2011

Cerita 11.11.11?

11.11.11 tarikh yg ramai orang heboh,

pd tarikh ini lah cabaran dan halangan aku hadapi..
harini,aku ada paper agama ,final exam.
bermula pd pkul 9pg-11pg.
pd pkul 8 pg aku dari rumah,aku tepon kwn aku,dan kawan aku,kate kt ampang hujan, tp kt area rumah aku tak hujan pon..
aku bajet kul 8.30 aku smpai kolej aku kt ampang..
semasa dlm perjalanan, jln sibuk byk kenderaan...
tp aku pelik kenapa rmai penunggang motor berhenti kt ktm sg.buloh...memakai pakain hujan.. walhal, aku tgk xhujan ag pon.
ahhh,,, aku pon jlan...
nthan tbe2 hujan kt kota damansara, abes basah suar n kasut aku..
aduhhhh....padahal nk amek exam.. aku pon. berehenti kt esso, smentara tgu hujan benti..
smpai laaaa pkul 8.25 hujan xberhenti2..
paper exam start pkul 9, dari sg,buloh ke ampang stengah jam..
aku rase xmkin kau sempat smpai sblom pkul 9..
ahhh!!! aku tekad bahawa dengan pakaian aku basah2 ni, aku tetap nk amek exam jgk.. aku bwk motor slaju 100km/h,
dlm perjalanan, smapi ke kepong, tbe2 hujan berhenti akhirnya.. huhuhhu..
aku tahu tuhan maha berkuasa. aku tahu semasa perjalanan smbil2 uh? kering lah suar aku ckit..
huhuhuhu..
akhirnya smpai jgk aku kt kolej aku, pd pkul 8.55pg..
perhhhhh.. skejap sgt dr yg biasa yg aku smpai sblum ni..
aku pon cepat2 laa... lock moto aku, letak helmet.. jln laju ckit.. smbil2 jln aku bukak beg aku, amek slip exam dgn pencil box..
bilik exam aku tgkat 5,,
ingatkn nk anik lif..
tp???????
ramai plakk. yg mnuggu nk naik..
ah!! aku tekad lalu laluan tangga sdah..
smbil naik tangga, aku berlari. smapi tgkat 5..
pnat gler??
tp apekan daya, nk berjaya amek exam..
akhir nya aku dpat masuk exam,sblum pkul 9..
hahhhhhhhhhhh....
pnt2..
time exam uh...
punyer laaq sejuk sgt2..
smpai menggigil aku, dah laaa,, suar kau basah ckit..
smpai laa pkul11..
abez jgk exam aku.. lpastu, aku pegi unit tajaan aku, nk anta surat perjanjian mara..
slesai jgk akhirnya...
huhhhh..
da slesai aku pon balik ke sg.buloh semulaa...
Kesimpulanya, nk seribu daya xnk seribu dalih..
nk sesuatu kejayaan dlm sesuatu perkara, mesti lah ada pengorbanan..
yakin kn diri sendiri bahawa diri kita sendiri boleh lakukan yg terbaik!!!!