BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Thursday, 20 October 2011


Miggu nie, asyik hujan jer,,,,

Tiap2 petang dan malam sentiasa hujan, tp ade kebaikan nye, iaitu ley tidur dgn nyenyak,,, huhuh,,
Keburukan nya, iaitu kite xdpat jlan kn aktiviti harian kte mcm biase,
biasalah, hujan kn rahmat dari tuhan, kte trime laa dgn seadanye, msti ade sbb tertentu knper? hujan turun,,
kadang2, manusia ni bile panas je, mengadu panas, bler hujan, mengadu asl hujan je,,
tabiat manusia mmg laa..
hmm..
harap2, hujan akn berkurangan.

Sunday, 16 October 2011

Orang Tersayang

dengan in, ingat la orang yg tersayang dan jagalah dengan sebaik mungkin. jgnlah sakiti hati orang tersayang <3<3<3

Wednesday, 12 October 2011

Pengetahuan??

Dan pada sisi Allah jualah anak kunci perbendaharaan segala yang ghaib, tiada sesiapa yang mengetahuinya melainkan Dialah sahaja dan Dia mengetahui apa yang ada di darat dan di laut dan tidak gugur sehelai daun pun melainkan Dia mengetahuinya, dan tidak gugur sebutir bijipun dalam kegelapan bumi dan tidak gugur yang basah dan yang kering, melainkan (semuanya) ada tertulis di dalam Kitab (Luh Mahfuz) yang terang nyata. (Al-An'am 6: Ayat 59) .. Ps: Daun gugur pun dalam pengetahuan Allah, apatah lagi keadaan ekonomi masa kini dan masa depan, serta masyarakat majmuk berbilang kaum dalam dunia.

Saturday, 8 October 2011

kawan?

kawan snag nk carik, tp kwn yg nk hdup ssah sng ngn kte mmg payah..

bler? kte ssh, kwn kte berjauhan, bler ? kte sng , rapat la plak..
kadang2, gurauan kwn buat kte sakit hati,tp kte kne laa pahm perangai kwn yg mcm ner..
tp,plih laa kwn yg boley mmbibig kte utk kejayaan kte.. percaya la kwn yg kte boley percye.
sape kte skrang, xpnting, sape kte akn dtg lg pnting..

Tuesday, 4 October 2011

Xshat?? hmmmmm...

Pagi isnin aku lepak kt kdai mamak ngn kawan2 aku, aku mule trase mcm nk sesak nafas, aku tahan je,, hmmmmm,,

smpailaaa pkul 3lbih, mmber aku ajk balik,
sesak nafas aku bertambah kuat, hmm...
time aku dalam keter, aku terpikir nk ajk kawan aku bwk aku g hospital.
aku ajk balik dulu, amekkad hospiatl aku,
pastu gerak la g hospital,kt kecemasan, terus g ruangan asthma, slame 3jam lbih aku kt hospiatl aw, hmmm...
lme sungguh,
sbaik laa ade kwn yg sanggup hantar aku , n tgu aku t hospital..
aku dapat ubat mcm ubat org sakit kencing manis n darah tgi,, byk gler laa..
untuk kbaikan aku jgak, da mule trase shat,skit, sesak nafas aku,tp demam aku plak dtg,..
sbelum uh, aku mntak mc kt dr, xde pkai bg, bengang je aku,
aku balik trus g kdai mkn kwn aku, srpan pg,kteorg xtdo satu hari ,,,
pg uh, ak mkn ubat,tertido hampir satu hari aku tdo,,
perrrhhhh,,,,,
bley tahan ubt uh..
pg td demam aku da kurang , tp mak aku ajk jgk g klinik...
nk dpt kn mc.
dapat laaa jgk,,, ptg td aku da trase demam aku makin berkurang,

NILAI2 MURNI:
-aku ade kwn yg ley bersusah payah ngn aku yg sanggup anta aku g hospital n tgu aku slame 3jam lbih, smapi kwn2 aku xtdo satu hari, trime kasih Helmi ngn Aimi.

Sunday, 2 October 2011

Buat LEsen Keter??

Bgun dr tdo pg td kul 8pg, mandi2, siap nk pegi klaz teori n practical 4 taking driving license..

uhuhuhuhuhu..
ni laaa yg aku tgu2, sbb slame ni aku xmampu tok amek lesen kete,
alhamdulillah,ade jgk rzeki tok ame. lesen kete...
yg aku xtahan , nk tgu amek thumbprint,jaggut je tgu gliran, bukak kaunter satu jer,bratur sampai 2 lane, sakit je hati mnuggu,hmmm,, stngah jam tgu,,
akhirnyer smpai jgk turn aku,
da thumbprint, dye sruh aku masuk bilik kuliah 3, dgr ceramh teori slame 3jam,yg boleyb mmbuat aku tertdo,hahaahah..
time dlmm blik kuliah uh, sblom start blja teori, cikgu uh, bukak laa, dye punyer laptop,
waahhhh!! bergaya sungguh,pkai MAc,da bukak, dye suruh tgk klip video krete accident laa,,
mcm2 laa... yg berkenaan krete, ngeri akuklip video kemalangan uh,,, eeeeee...
da abis tgk, barulah start teori, iaitu, blajar basic2 bwk ete,enjin kete,ape2 jela,,,,,
time uh, aku da rase bosan da, yg tu aku da rse ngntuk, terlelap la skejap.. abes la klaz teori aku kul satu,
Masuk balik kul 2,aku balik la ruumah aku dlu, mkn tghhari laa, lapar kot,xmk n dr pg,
pastu aku dtg balik, untuk klaz praktikal, cikgu yg ajr aku praktikal, nme dye ckgu abu, klakar jgk org nye, dye bwk aku kt litar, ade tmpat rhat uh, dyer ajr la pasal enjin kete, tntang, minyak enjin,water filter,minyak gear, minyak,brek..
pastu yg aku borink sgt, ade ckgu prempuan ajr kteorg care nk bukak tayar,normal laa k, tp smuer laki pandai bukak tayar keter kn,, uhhu..
takde la nk bangger sgt.
dgr2 punyer dgr, cikgu abu, bwk kteorg g ke litar tuk ajr,care naik bukit,side parking n 3 penjuru, pas da ajr, dlm kete uh ade 5 org termasuk aku ,cikgu abu dan ade abg yg tue dari aku,
sorg2 ckgu abu, suruh bwk kete,mule2 ade abg uh, baru 1st time bwk kete, kekiri kekanan abg uh bwk, mcm ular, nk wt mcmner 1st time katekan, sampai turn aku, ckgu sruh bwk, aku gmentar doh, tp cool. hahahahh...
aku bwk la mcm bese, pastu cikgu abu kate aku pndai bwk, mmg aku pnadi bwk, tp cume xde lesen jer,,hehhe,, pasl pandai bwk, cikgu abu kasi au bwk satu round je, brother lain ley bwk lbih aw...
cikgu2,tp ok aper, dye kate pasni xyah nk ajr bwk kete, turs ajr tok latihan, huhuhhuh...
da settle smuer uh? aku balik dan menunggu lesen L kete aku kluar, pastu ley menjalani latihan amali n slame 10jam.