BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Friday, 11 November 2011

Cerita 11.11.11?

11.11.11 tarikh yg ramai orang heboh,

pd tarikh ini lah cabaran dan halangan aku hadapi..
harini,aku ada paper agama ,final exam.
bermula pd pkul 9pg-11pg.
pd pkul 8 pg aku dari rumah,aku tepon kwn aku,dan kawan aku,kate kt ampang hujan, tp kt area rumah aku tak hujan pon..
aku bajet kul 8.30 aku smpai kolej aku kt ampang..
semasa dlm perjalanan, jln sibuk byk kenderaan...
tp aku pelik kenapa rmai penunggang motor berhenti kt ktm sg.buloh...memakai pakain hujan.. walhal, aku tgk xhujan ag pon.
ahhh,,, aku pon jlan...
nthan tbe2 hujan kt kota damansara, abes basah suar n kasut aku..
aduhhhh....padahal nk amek exam.. aku pon. berehenti kt esso, smentara tgu hujan benti..
smpai laaaa pkul 8.25 hujan xberhenti2..
paper exam start pkul 9, dari sg,buloh ke ampang stengah jam..
aku rase xmkin kau sempat smpai sblom pkul 9..
ahhh!!! aku tekad bahawa dengan pakaian aku basah2 ni, aku tetap nk amek exam jgk.. aku bwk motor slaju 100km/h,
dlm perjalanan, smapi ke kepong, tbe2 hujan berhenti akhirnya.. huhuhhu..
aku tahu tuhan maha berkuasa. aku tahu semasa perjalanan smbil2 uh? kering lah suar aku ckit..
huhuhuhu..
akhirnya smpai jgk aku kt kolej aku, pd pkul 8.55pg..
perhhhhh.. skejap sgt dr yg biasa yg aku smpai sblum ni..
aku pon cepat2 laa... lock moto aku, letak helmet.. jln laju ckit.. smbil2 jln aku bukak beg aku, amek slip exam dgn pencil box..
bilik exam aku tgkat 5,,
ingatkn nk anik lif..
tp???????
ramai plakk. yg mnuggu nk naik..
ah!! aku tekad lalu laluan tangga sdah..
smbil naik tangga, aku berlari. smapi tgkat 5..
pnat gler??
tp apekan daya, nk berjaya amek exam..
akhir nya aku dpat masuk exam,sblum pkul 9..
hahhhhhhhhhhh....
pnt2..
time exam uh...
punyer laaq sejuk sgt2..
smpai menggigil aku, dah laaa,, suar kau basah ckit..
smpai laa pkul11..
abez jgk exam aku.. lpastu, aku pegi unit tajaan aku, nk anta surat perjanjian mara..
slesai jgk akhirnya...
huhhhh..
da slesai aku pon balik ke sg.buloh semulaa...
Kesimpulanya, nk seribu daya xnk seribu dalih..
nk sesuatu kejayaan dlm sesuatu perkara, mesti lah ada pengorbanan..
yakin kn diri sendiri bahawa diri kita sendiri boleh lakukan yg terbaik!!!!

Thursday, 20 October 2011


Miggu nie, asyik hujan jer,,,,

Tiap2 petang dan malam sentiasa hujan, tp ade kebaikan nye, iaitu ley tidur dgn nyenyak,,, huhuh,,
Keburukan nya, iaitu kite xdpat jlan kn aktiviti harian kte mcm biase,
biasalah, hujan kn rahmat dari tuhan, kte trime laa dgn seadanye, msti ade sbb tertentu knper? hujan turun,,
kadang2, manusia ni bile panas je, mengadu panas, bler hujan, mengadu asl hujan je,,
tabiat manusia mmg laa..
hmm..
harap2, hujan akn berkurangan.

Sunday, 16 October 2011

Orang Tersayang

dengan in, ingat la orang yg tersayang dan jagalah dengan sebaik mungkin. jgnlah sakiti hati orang tersayang <3<3<3

Wednesday, 12 October 2011

Pengetahuan??

Dan pada sisi Allah jualah anak kunci perbendaharaan segala yang ghaib, tiada sesiapa yang mengetahuinya melainkan Dialah sahaja dan Dia mengetahui apa yang ada di darat dan di laut dan tidak gugur sehelai daun pun melainkan Dia mengetahuinya, dan tidak gugur sebutir bijipun dalam kegelapan bumi dan tidak gugur yang basah dan yang kering, melainkan (semuanya) ada tertulis di dalam Kitab (Luh Mahfuz) yang terang nyata. (Al-An'am 6: Ayat 59) .. Ps: Daun gugur pun dalam pengetahuan Allah, apatah lagi keadaan ekonomi masa kini dan masa depan, serta masyarakat majmuk berbilang kaum dalam dunia.

Saturday, 8 October 2011

kawan?

kawan snag nk carik, tp kwn yg nk hdup ssah sng ngn kte mmg payah..

bler? kte ssh, kwn kte berjauhan, bler ? kte sng , rapat la plak..
kadang2, gurauan kwn buat kte sakit hati,tp kte kne laa pahm perangai kwn yg mcm ner..
tp,plih laa kwn yg boley mmbibig kte utk kejayaan kte.. percaya la kwn yg kte boley percye.
sape kte skrang, xpnting, sape kte akn dtg lg pnting..

Tuesday, 4 October 2011

Xshat?? hmmmmm...

Pagi isnin aku lepak kt kdai mamak ngn kawan2 aku, aku mule trase mcm nk sesak nafas, aku tahan je,, hmmmmm,,

smpailaaa pkul 3lbih, mmber aku ajk balik,
sesak nafas aku bertambah kuat, hmm...
time aku dalam keter, aku terpikir nk ajk kawan aku bwk aku g hospital.
aku ajk balik dulu, amekkad hospiatl aku,
pastu gerak la g hospital,kt kecemasan, terus g ruangan asthma, slame 3jam lbih aku kt hospiatl aw, hmmm...
lme sungguh,
sbaik laa ade kwn yg sanggup hantar aku , n tgu aku t hospital..
aku dapat ubat mcm ubat org sakit kencing manis n darah tgi,, byk gler laa..
untuk kbaikan aku jgak, da mule trase shat,skit, sesak nafas aku,tp demam aku plak dtg,..
sbelum uh, aku mntak mc kt dr, xde pkai bg, bengang je aku,
aku balik trus g kdai mkn kwn aku, srpan pg,kteorg xtdo satu hari ,,,
pg uh, ak mkn ubat,tertido hampir satu hari aku tdo,,
perrrhhhh,,,,,
bley tahan ubt uh..
pg td demam aku da kurang , tp mak aku ajk jgk g klinik...
nk dpt kn mc.
dapat laaa jgk,,, ptg td aku da trase demam aku makin berkurang,

NILAI2 MURNI:
-aku ade kwn yg ley bersusah payah ngn aku yg sanggup anta aku g hospital n tgu aku slame 3jam lbih, smapi kwn2 aku xtdo satu hari, trime kasih Helmi ngn Aimi.

Sunday, 2 October 2011

Buat LEsen Keter??

Bgun dr tdo pg td kul 8pg, mandi2, siap nk pegi klaz teori n practical 4 taking driving license..

uhuhuhuhuhu..
ni laaa yg aku tgu2, sbb slame ni aku xmampu tok amek lesen kete,
alhamdulillah,ade jgk rzeki tok ame. lesen kete...
yg aku xtahan , nk tgu amek thumbprint,jaggut je tgu gliran, bukak kaunter satu jer,bratur sampai 2 lane, sakit je hati mnuggu,hmmm,, stngah jam tgu,,
akhirnyer smpai jgk turn aku,
da thumbprint, dye sruh aku masuk bilik kuliah 3, dgr ceramh teori slame 3jam,yg boleyb mmbuat aku tertdo,hahaahah..
time dlmm blik kuliah uh, sblom start blja teori, cikgu uh, bukak laa, dye punyer laptop,
waahhhh!! bergaya sungguh,pkai MAc,da bukak, dye suruh tgk klip video krete accident laa,,
mcm2 laa... yg berkenaan krete, ngeri akuklip video kemalangan uh,,, eeeeee...
da abis tgk, barulah start teori, iaitu, blajar basic2 bwk ete,enjin kete,ape2 jela,,,,,
time uh, aku da rase bosan da, yg tu aku da rse ngntuk, terlelap la skejap.. abes la klaz teori aku kul satu,
Masuk balik kul 2,aku balik la ruumah aku dlu, mkn tghhari laa, lapar kot,xmk n dr pg,
pastu aku dtg balik, untuk klaz praktikal, cikgu yg ajr aku praktikal, nme dye ckgu abu, klakar jgk org nye, dye bwk aku kt litar, ade tmpat rhat uh, dyer ajr la pasal enjin kete, tntang, minyak enjin,water filter,minyak gear, minyak,brek..
pastu yg aku borink sgt, ade ckgu prempuan ajr kteorg care nk bukak tayar,normal laa k, tp smuer laki pandai bukak tayar keter kn,, uhhu..
takde la nk bangger sgt.
dgr2 punyer dgr, cikgu abu, bwk kteorg g ke litar tuk ajr,care naik bukit,side parking n 3 penjuru, pas da ajr, dlm kete uh ade 5 org termasuk aku ,cikgu abu dan ade abg yg tue dari aku,
sorg2 ckgu abu, suruh bwk kete,mule2 ade abg uh, baru 1st time bwk kete, kekiri kekanan abg uh bwk, mcm ular, nk wt mcmner 1st time katekan, sampai turn aku, ckgu sruh bwk, aku gmentar doh, tp cool. hahahahh...
aku bwk la mcm bese, pastu cikgu abu kate aku pndai bwk, mmg aku pnadi bwk, tp cume xde lesen jer,,hehhe,, pasl pandai bwk, cikgu abu kasi au bwk satu round je, brother lain ley bwk lbih aw...
cikgu2,tp ok aper, dye kate pasni xyah nk ajr bwk kete, turs ajr tok latihan, huhuhhuh...
da settle smuer uh? aku balik dan menunggu lesen L kete aku kluar, pastu ley menjalani latihan amali n slame 10jam.

Friday, 30 September 2011

Kepenatan??????? Hmmmmm..


Hmmmmmm............................... :(
Pg ni trase sangat penat, yelaa..
mlm td balik dr main futsal pkul 2pg.
tdo pkul 5.30pg..
time ayam berkokok' laa baru aku tdo..
hmmmm....
aym berkokok tuk kjot kn org bgun tdo,sembahyang subuh,
aku g tdo..hahahha..
Sengal kn,,
tdo kul 5.30pg bgun kul 8pg..
bper jam sgt aku tdo..
xckup tdo..
da bgun, g mandi. siap2..
pastu kuar g beli paper, beras makcik aku laa..
mcm2 laa...
skrang ru dapat rehat sebentar, tp tghari nnti kuar ag,, ngn mmber g open house..
lg laa bertambah pnat..
da laa selsema aku xilang lg dari ari slase ritu...
sbr jela...
ni kne atur mase aku ngn sempurna,, bg kesenangan aku jgk.. dan kebaikan aku ..

Main Futsal??
















FUuhhhhhh!!
Penat la main futsal mlm td, main dengan kawan2,
Bukan selalu pon dpt jmper dorg..
Yelaa... masing2 da masuk belajar,ade kt shah alam,negeri sembilan, ade lg la kt area m'sia jer.. uhuuhhhu.
seronok sgt, masing2 bwk team masing2,,
main spe mng stay,,
mcm main king stay laa...
spe yg tahu mgkin paham la kot..
main lme uh,,,
main 1jam stengah..
pnt sgt2,,
dr kul 12-kul 1.30pg..
slalu pas aku main futsal,aku akn lepak kdai mamak ,g mnum,
tp aku trus balik laa... pnt kot,,
ngntuk ag,,
tak tdo ag pon..
online la plak..
hhahahhha..
MAJULAH SUKAN UNTUK NEGARA!

Thursday, 29 September 2011

Balik Rumah?

Pagi td aku bangun dari tdo disebsbkn msg dr ketua klaz aku, pdahal satu rumah je. yg dye nk msg aku nper? asl xbg tau je.. hahahhaah.. :)
Pastu aku bngon, trus g blik mmber aku, men game PES, men punyer main, aku teringat nk balik rumah, lgpon xbuat aper pon kt hostel.
Aku pon balik naik moto dari ampang ke sg. buloh.. mengambil mase stengah jam nk smpai.
pnt aw, ley sakt pnggang.huuuhuh..
alhamdulillah, akhirnya sampai jgk kt paya jras. smapi pon kau sggah rumah mmber kau dlu. hantar netbook aku utk repair jap..
Nthan ru aku g rumah aku.. mak aku tnyer takde klaz ke, aku jawab laa klaz cancel.
da kmaz2 brang, aku kluar g rumah mmbr aku, nk g register wat lesen kete, aku sruh dye tman aku jer,,,
da settle tu, balik rumah ,pastu kuar ag, smpai mak aku tnyer aku, 'ko kuar g ane ag bang'
aku ckp laa.. g rumah helmi.
aku lepak rumah hemlmi tok repair aku nye netbook jer sambil2 uh, online la kjap.. huhuhu..
aku ley kire bpe jam aku smpat dok rumah..
ampai skarag aku lepak rumah helmi..
Pengajaran: ddok la rumah bersame Family lg bagus aw,,,